JAZ NE GREM V ŠOLO

Letošnje šolsko leto smo se na Osnovni šoli Cvetka Golarja Ljutomer odločili, da ga zaključimo na velikem odru. Priredili smo zaključno prireditev, z naslovom »Jaz ne grem v šolo«.

Celo šolsko leto smo tekmovali na športnih in drugih tekmovanjih, nastopali  na kulturnih prireditvah znotraj in izven šole ter bili aktivni na vseh mogočih področjih. Nizali smo uspehe, medalje, dosežke… Naš trud in prizadevanja smo želeli pokazati staršem, ki nas pri vsem tem brezpogojno podpirajo.

Na prireditvi smo se predstavili s folklorno skupino, s katero smo na letošnji reviji folklornih skupin učencev s posebnimi potrebami v Šentjurju pri Celju osvojili 3.mesto. Splet smo poimenovali Ftičekovo gostuvanje ter predstavili razkriški običaj Valentinovega. Imeli smo tudi svoj ansambel, ki je naše petje in ples spremljal. Naši učenci so zaigrali na harmoniko, klarinet, flavto, bariton ter metalofonske ploščice.

Fotografija 1: Folklorna skupina

V nadaljevanju nas je nagovorila ravnateljica mag. Mateja Štefanec Vaupotič, nas pohvalila in se vsem zahvalila.

Cvetko bend je zapel in zaigral dve pesmi: Jaz ne grem v šolo ter Če bi živeli v pradavnini. Na odru so se nam pridružili tudi učenci vrtca Bube in najmlajši učenci posebnega programa ter ob našem petju zaplesali.


Fotografija 2: Cvetko bend z gostom večera

Pri tretji pesmi: Treba je pomagati, pa se nam je na odru pridružil tudi naš gost – presenečenje večera: Adi Smolar, zapel z našim solistom Renejem ter za nas in naše starše priredil koncert.


Fotografija 3: Učenci v folklornih oblekah z gostom večera

Sledili so še uspehi, ki smo jih našteli in predstavili staršem, podelitev priznanj ter podelitev laskavega naziva Naj učenec leta. Le-tega sta si prislužila učenca Sanej  in Dejan. Na koncu se je gospa ravnateljica zahvalila še vsem mentorjem in razrednikom.

Sledilo je sproščeno druženje ob sladkih dobrotah, ki so jih napekle naše učiteljice z učenci. Veselje, ponos in radost sta odmevala še dolgo v naših srcih.

Zapisala Mojca Vizjak Horvat, prof.gla.