RUMENO ČUDO V IZVEDBI PODRUŽNIČNE OŠ CVETKA GOLARJA LJUTOMER
(S ČASTNIM POKROVITELJSTVOM LIONS KLUBA LJUTOMER)
JE IDEJO O BOGASTVU RAZLIČNOSTI PONESLO MED OBISKOVALCE

17. maja 2017 ob 17.00 je v Kulturnem domu Ljutomer potekala gledališko-glasbena prireditev Rumeno čudo. Predstava je sporočala predvsem dvoje – različnost nas res bogati in osvobaja ter pa – nikoli ni prepozno, da prevetrimo svoja razmišljanja/stališča/vrednote; učenci so predstavo odlično izvedli, vanjo pa vnesli tudi svojo iskrenost, predanost in veselje. Polna dvorana kulturnega doma jim je namenila bučen aplavz in celo stoječe ovacije, čeprav so že s samo svojim obiskom prireditve učence zelo razveselili – krasen občutek je bil nastopati v tako polni dvorani, so povedali.
Iskreno hvala vsem obiskovalcem – z dobrodelnimi prispevki smo zbrali 777 evrov – namenili jih bomo opremi učnega stanovanja na naši podružnici.
Zahvaljujemo se tudi častnim pokroviteljem – Lions klubu Ljutomer s predsednico go. Bredo Žunič; za pomoč pri promociji dogodka hvala tudi članici kluba ge. Marji Dolamič. Hvala tudi Bralnemu klubu Ljutomer, ki je prispeval tenkočutna in navdihujoča razmišljanja o ideji različnosti, ki smo jih predvajali v uvodniku prireditve. Za misli o različnosti hvala tudi devetošolcem OŠ Ivana Cankarja Ljutomer – na različnost so v svojih mislih pogledali skozi najstniške, a nič manj prijazne oči. Hvala tudi Društvu upokojencev Ljutomer – sekciji za ohranjanje kulturne dediščine – članice kluba so izdelale rumene cvetove regrata, ki so jih obiskovalci prejeli ob prihodu – naj ostanejo opomnik na bogastvo različnosti.
Za lepo gesto hvala tudi vsem donatorjem, ki so prispevali finančna ali materialna sredstva za izvedbo prireditve – Društvu Sožitje, Radenski, Hotelu Stella, podjetju Pfeifer & Langen, Zavarovalnici Sava, Sadjarstvu Šilec, Ljubljanskim mlekarnam, Simtisu in Ekološki kmetiji Fortner Šafarsko.
In kot smo zaključili v zahvalah na odru prireditve – »bodimo ne le prijazni, ampak vedno vsaj malo prijaznejši, kot je nujno, in svet okoli nas bo veliko lepši.« (R. J. Palacio, Čudo)

Mediji o nas:

Prlekija on net Ljutomer

Pomurje24.si

GFML

Pomurje.si